Natuurlijk draagcomfort van bamboe t-shirts

Heerlijk zacht. Het verschil tussen bamboeviscose en het (gangbare) katoen kun je omschrijven als het gevoel dat kasjmier geeft ten opzichte van gewone wol.
Ademend en vochtregulerend. Onze shirts sluiten de huid niet af. Daarnaast neemt het shirt relatief meer vocht op dan bijvoorbeeld katoen, wat het draagcomfort verbetert.
Isolerend of verkoelend. Door de structuur van vezels werkt bamboekleding verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter.
Hypo-allergeen. Bamboe is van nature hypo-allergeen en daardoor prettig te dragen voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.
UV beschermend. Bamboekleding houdt ruim 95% van de schadelijke UV straling tegen, bij katoen is dit 75%.
Antibacterieel. De stof is van nature resistent tegen bacteriën. Hierdoor is er veel minder kans op vervelende geurtjes.

 

Duurzaamheid van bamboe als grondstof

100% afbreekbaar. In tegenstelling tot synthetische stoffen met vergelijkbare eigenschappen is bamboe 100% afbreekbaar.
Bemesting overbodig. Bamboe haalt zelf genoeg voedingsstoffen en energie uit de bodem. Bemesting, al dan niet met kunstmest, is daarom niet nodig.
Heeft genoeg aan regenwater. Bamboe heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om te groeien, irrigatie is niet nodig. Ter vergelijking: bij de katoenteelt wordt, afhankelijk van de regio, per kilo katoen 8.000 tot 20.000 liter water verbruikt.
Geen pesticiden nodig. De plant is van nature resistent tegen insecten en schimmels, en kan daarom worden geteeld zonder pesticiden.
Groeit snel. Sommige soorten tot wel een meter per dag. De productieopbrengst van bamboe is 10 keer zo groot dan die van katoen bij eenzelfde landoppervlakte. Er zijn meerdere oogsten per jaar mogelijk. Nieuwe stengels groeien uit waardoor herplanten niet nodig is. Dat heeft weer een positieve invloed op de bodemstabiliteit.
Hoge zuurstofproductie. Bamboe is goed voor het klimaat. Het absorbeert meer koolstofdioxide en produceert ruim 30% meer zuurstof dan bomen.
 

© 2016 - 2019 nooboo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel